Cala Xuclar

Door Barbara

Voor wie op zoek is naar rust, stilte en een authentiek stukje Ibiza.

Een piepkleine maar gezellige baai in het Noorden van Ibiza, op 5 minuutjes rijden van San Juan en Portinatx. Hier kan je heerlijk relaxen, ver weg van alle drukte, en dat is precies de reden waarom ik er zoveel van hou! De pérfecte plek voor wie een dagje wil luieren en zonnebaden in alle rust…

De baai zelf is iets van een 40 meter breed, volledig door rotsen omsloten. Een mooi zandstrand met helderblauw water en van die mooie, o-zo-typische vissershutjes onder de naaldbomen. Een écht mini-paradijs!

Voor slechts 7 euro huur je een eenvoudig, plastic ligbed en/of parasol, wat best goedkoop is in vergelijking met andere stranden. Er is één kleine chiringuito waar je drankjes en klassieke, Mediterraanse gerechten zoals gegrilde vis, vlees en salades kan verkrijgen. Je eet hier in alle rust, met een prachtig uitzicht en de voeten in het zand… Zaaaaalig! Vanwege de beperkte grootte en het ondiepe water, is dit strand ook geschikt om met de kleintjes naartoe te trekken. De liefhebbers van strandjes zoals deze, zullen ook dol zijn op S’llot des Rencli (er vlak naast) en Cala Olivera (in het Oosten).

Opgelet: je kan hier niet met bankkaart betalen, enkel cash.

Locatie

In het Noorden van Ibiza. Rij vanuit San Joan richting Portinatx . Op een gegeven moment zal je op je linkerkant een bordje ‘Cala Xuclar’ zien. Vrij steile weg naar beneden. Kleine parking.

 

 

You may also like

Deze website gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst. Accepteer Lees meer

error: Alert: You are not allowed to copy content, © Besos de Ibiza