Reizen naar Ibiza: een compleet overzicht van alle coronamaatregelen

Door Barbara
corona ibiza reizen documenten maatregelen

Laatste update 04/03 (scroll naar beneden voor chronologisch nieuwsoverzicht)

Reizen naar Ibiza? Verplichte PCR-test nodig!

Het is vanaf 23 november verplicht voor alle reizigers uit riscolanden (zowel volwassenen als kinderen vanaf 6 jaar) die binnenkomen in Spanje/Ibiza (zowel met het vliegtuig als met de boot) een negatieve covidtest (PCR-test OF TMA-test) te kunnen voorleggen bij aankomst. België en Nederland zijn momenteel risicolanden. Deze covidtest mag maximum 72 uur op voorhand zijn uitgevoerd, maw. de test moet zijn ‘afgenomen’ in de 72 uur voor je aankomst. De voor te leggen test moet het originele fysieke of digitale document zijn en in het Engels, Frans, Duits of in het Spaans opgesteld zijn.

Over het hele land kan je bij de huisdokter, ziekenhuizen, labo’s en testdorpen die PCR test laten doen. Zeg er duidelijk bij dat het een test is om te reizen. De kosten van zo’n test zijn ten laste van de reiziger.

Welke documenten heb je nog nodig bij vertrek, naast de negatieve test?

Belgen en Nederlanders

Het health control form van de Spaanse autoriteiten, dit kan ingevuld worden op de website www.spth.gob.es op elk moment vóór het aanvatten van de reis. Echter, het stuk van het formulier dat vragen bevat in verband met de gezondheid van de reiziger kan pas vervolledigd worden gedurende de laatste 48 uur vóór aankomst in Spanje. Na invulling en ondertekening van het gehele formulier ontvang je via mail een QR-code. Die QR-code en de negatieve test worden opgevraagd alvorens te boarden en/of bij aankomst.

Nederlanders

Als Nederlander (of wie via een Nederlandse luchthaven reist) moet je ook nog een Nederlandse gezondheidsverklaring invullen voor vertrek. Vlieg je met KLM, Corendon, TUI, Transavia of Easyjet? Dan vul je de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken, je hoeft dan niets te printen en mee te nemen.

Welke documenten heb je nodig bij terugkomst?

Belgen

Als Belg moet je bij het terugkomen verplicht de ‘Belgium Passenger Locator Form’ invullen , als je langer dan 48 uur in het buitenland verbleef (of het nu groene, oranje of rode zone betreft). Op dat formulier moet je invullen waar je verbleef, voor hoelang, enz. Je moet het formulier in de  48 uur voorafgaand aan de aankomst in België (online) invullen en verzenden. Wanneer je dat doet, ontvang je een qr-code. Die QR-code wordt opgevraagd alvorens te boarden en/of bij aankomst. 

Vanaf 31/12/2020 worden alle verblijven in rode zones worden beschouwd als hoogrisicocontacten. Daarom zal vanaf die datum iedereen (inwoners en ook kinderen vanaf 6 jaar) die na een verblijf van minstens 48 uur in een rode zone (zoals Ibiza) naar België terugkeert verplicht in quarantaine moeten, alsook een PCR-test op dag 1 van terugkomst. De quarantaine kan pas worden beëindigd na een negatieve PCR-test op dag 7 van de quarantaine. Kinderen onder 6 jaar moeten niet getest worden, maar wel de quarantaine naleven. Voorheen werd de quarantaine bepaald door het PLF, maar dit vervalt dus nu. 

Quarantaine betekent dat je je preventief afzondert, om een mogelijke verspreiding van het coronavirus te beperken. Het is wel nog toegestaan om naar de de apotheek, de dokter of de supermarkt te gaan. Thuiswerken is mogelijk. Als je niet kan thuis werken, krijg je een quarantainecertificaat.

Reis je als Belg via een Nederlandse luchthaven? Dan moet je (indien ouder dan 13) ook de Nederlandse gezondheidsverklaring invullen, afprinten en meenemen én een negatieve PCR-test kunnen voorleggen alvorens je naar Nederland (per vliegtuig) mag reizen. De tijd tussen het moment van afname van de test en de aankomst in Nederland, mag maximaal 72 uur zijn.  Daarbovenop moet je ook een sneltest laten afnemen binnen de 4 uur voor vertrek. Je moet dus 2 testresultaten kunnen voorleggen alvorens je aan boord mag OF je kan opteren voor één negatieve PCR-test van maximaal 12 uur oud bij vertrek. Je kan je oa. laten testen bij Policlinica Rosario, Galeno clinic en Ibiza Medical Centre, labo Biofarma, clinica IMIF

Alle andere, officiele reisinfo vind je op de website van FOD Buitenlandse Zaken.

Nederlanders

Nederlanders (ouder dan 13) moeten opnieuw de Nederlandse gezondheidsverklaring invullen. Vlieg je met KLM, Corendon, TUI, Transavia of Easyjet? Dan vul je de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken, je hoeft dan niets te printen en mee te nemen.

Daarnaast moet je ook een negatieve PCR-test kunnen voorleggen alvorens je naar Nederland (per vliegtuig) mag reizen. De tijd tussen het moment van afname van de test en de aankomst in Nederland, mag maximaal 72 uur zijn.  Daarbovenop moet je ook een sneltest laten afnemen binnen de 4 uur voor vertrek. Je moet dus 2 testresultaten kunnen voorleggen alvorens je aan boord mag OF je kan opteren voor één negatieve PCR-test van maximaal 12 uur oud bij vertrek. Je kan je oa. laten testen bij Policlinica Rosario, Galeno clinic en Ibiza Medical Centre, labo Biofarma, clinica IMIF

Reis je als Nederlander via een Belgische luchthaven? Je moet het PLF invullen én je moet je laten testen op Ibiza, je moet namelijk een negatieve PCR-uitslag kunnen voorleggen alvorens je mag boarden in Ibiza en naar België mag vliegen. De test moet afgenomen zijn in de 72 uur voor aankomst in België.

Update 03/03: wijziging testbeleid voor wie naar Nederland terugkeert

Vanaf 3 maart veranderen de regels met betrekking tot de Covid-testverplichting voor reizigers die per vliegtuig, schip, bus of trein vanuit Ibiza naar Nederland reizen. Reizigers kunnen dan kiezen uit één van de volgende twee opties:

 • Een dubbele test: een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud bij aankomst + een negatieve sneltest van maximaal 4 uur oud bij vertrek.
 • Een enkele negatieve PCR-test van maximaal 12 uur oud bij vertrek.

Update 28/02: maatregelen op Ibiza weer verlengd

De huidige coronamaatregelen worden op Ibiza voor 15 dagen verlengd, dat in tegenstelling tot de rest van de Balearen én Spanje. Concreet betekent het dat alle horeca tot dan gesloten blijft (enkel take-away). Het besluit van de regering om de beperkingen op het eiland met nog eens twee weken te verlengen is “uit voorzorg en niet omdat we ons in een extreme situatie bevinden”.

Om in aanmerking te komen voor versoepelingen moet het eiland een infectiepercentage van minder dan 200 bereiken en dit gedurende een periode van 15 dagen, en dat is momenteel nog niet het geval. De Spaanse regering kondigt wél een herstelfonds van 11 miljard euro aan voor de horeca, toch een lichtpuntje voor de zwaar noodlijdende sector.
 
Update 08/02: Belgisch verbod op niet-essentiële reizen verlengd tot 1 april
 
Met de officiële juridische verlenging van de huidige coronamaatregelen, is ook het verbod op niet-essentiële reizen (dat liep tot 1 maart) mee verlengd tot 1 april. Uiteraard kunnen er in tussentijd wel nog versoepelingen aangekondigd worden waardoor het verbod mogelijkerwijs wordt opgeheven, maar dat is dus afwachten. Essentiële reizen blijven wel toegestaan, met een verklaring op eer.
 

Update 23/01: België verbiedt niet-essentiële reizen tot 1 maart

Vanaf 27 januari tot 1 maart is er in België een verbod op niet-essentiële reizen (zoals vakantie). Er zijn verschillende uitzonderingen, zoals reizen voor werk, medische redenen enz. Hiervoor moet men een verklaring op eer invullen. De grenzen zijn dus NIET gesloten, ter verduidelijking, het gaat om een tijdelijke, krachtige maatregel. Meer info vind je hier.

Update 22/01: Ibiza sluit de grenzen tot midden februari

Ibiza sluit tot midden februari de grenzen, vanwege het grote aantal besmettingen op het eiland. Sinds de feestdagen gingen deze peilsnel de hoogte in, en eerder genomen maatregelen zoals het sluiten van de horeca behaalden nog te weinig resultaat. Daarom zullen vanaf 23/01 enkel nog essentiële reizen worden toegestaan (zoals voor werk) en komen er strenge controles op de havens en luchthaven om dit na te gaan.

Update 21/01: extra sneltest verplicht voor wie naar Nederland reist

Wie vanuit Ibiza naar een Nederlandse luchthaven vliegt, zal voortaan nog een sneltest moeten laten afnemen. De sneltest moet een zogenaamde antigeentest of LAMP-test zijn, die max. vier uur vóór vertrek moet zijn afgenomen. Deze verplichting komt bovenop de al bestaande PCR-test, die maximaal 72 uur voor aankomst moet worden afgenomen.

De testuitslag mag zowel op papier als digitaal worden getoond, op de testuitslag moet een logo of kenmerk van een instituut of arts staan. Je mag niet zelf een sneltest kopen in de apotheek en afnemen en hiervan de uitslag tonen. Meer info vind je hier.

Update 11/01: Ibiza gaat van niveau 3 naar niveau 4

Jammer maar helaas… Ibiza gaat woensdag weer naar niveau 4 vanwege een sterke toename van het aantal besmettingen op het eiland. Restaurants, bars en sportscholen moeten sluiten. Take-away/afhaal is wél mogelijk. Winkels van meer dan 400 meter moeten sluiten, tenzij ze voedsel, medicijnen en andere essentiële goederen verkopen. De avondklok blijft van kracht (22u-6u) en het wordt aanbevolen om je woning enkel te verlaten voor essentiële activiteiten. Dit voor een periode van 15 dagen, daarna wordt de situatie opnieuw geëvalueerd. Meer info: https://bit.ly/2XtyYVY

Update 04/01: Ibiza gaat van niveau 2 naar niveau 3

Ibiza keert vanaf donderdag terug naar fase 3 vanwege een toename van het aantal besmettingen op het eiland. Dit betekent:
 
 • avondklok van 22u – 6u
 • het interieur van bars en cafés is gesloten voor het publiek, enkel terrassen mogen gebruikt worden
 • het maximale aantal toegestane mensen voor sociale bijeenkomsten en familiebijeenkomsten, zowel binnen als buiten, is teruggebracht tot zes
De nieuwe maatregelen zijn van kracht tot 26 januari, dan wordt de situatie op het eiland opnieuw geëvalueerd. De afgelopen 14 dagen was er een stijging van 138 naar 293 gevallen per 100.000 inwoners.
 
Update 31/12: quarantaine voor Belgen na terugkeer uit rode zone
 
Voorheen bepaalde de de ‘Belgium Passenger Locator Form’ met bijhorende zelfevaluatielijst of je in quarantaine moest of niet. Dit vervalt. Vanaf 31/12/2020 worden alle verblijven in rode zones immers beschouwd als hoogrisicocontacten. Daarom zal vanaf die datum iedereen (ongeacht de leeftijd, dus ook kinderen) die na een verblijf van minstens 48 uur in een rode zone (zoals Ibiza) naar België terugkeert (en daar ook langer dan 48 uur blijft), verplicht in quarantaine moeten, alsook een PCR-test op dag 1 van terugkomst. De quarantaine kan pas worden beëindigd na een negatieve PCR-test op dag 7 van de quarantaine. Kinderen onder de 6 jaar moeten zich niet laten testen maar wel de quarantaine naleven. Deze regel is van kracht tot al zeker 15/01/2021.

Meer info vind je hier.

Update 24/12: negatieve PCR verplicht voor terugkerende Nederlandse reizigers

Alle reizigers die vanuit een hoog-risicogebied van binnen de EU/Schengen (zoals Spanje/Ibiza) per vliegtuig naar Nederland reizen, moeten vanaf 29 december (00.00 uur) een negatief COVID-19-testresultaat laten zien. Dit geldt dus voor Nederlanders maar ook voor Belgen (en andere EU/Schengenburgers) die via een NL luchthaven reizen. Concreet wil dit zeggen dat je je op Ibiza moeten laten testen alvorens je naar NL kan reizen. Je kan je oa. laten testen bij Policlinica Rosario, Galeno clinic en Ibiza Medical Centre, labo Biofarma, clinica IMIF.
 
Als je geen negatieve testuitslag kan laten zien, mag je niet boarden. De tijd tussen het moment van afname van de test en de aankomst in Nederland, mag maximaal 72 uur zijn. De testuitslag moet bekend zijn voordat je naar Nederland vertrekt.
 
Meer info vind je hier.
 
Ook Nederlanders die via een Belgische luchthaven reizen moeten voortaan een negatieve PCR kunnen voorleggen vóór aankomst in België.
 
Update 18/12: aanpassing regels voor Belgische reizigers
 
Naar aanleiding van het Belgische overlegcomité op 18/12 werden er enkele aanpassingen aangekondigd mbt. reizen:
 
– de quarantaineverplichting voor wie terugkeert uit een rode zone (zoals Spanje/Ibiza) blijft afhankelijk van het PLF met bijhorend zelfevaluatieformulier. 
– dit zal echter veranderen vanaf begin 2021, dan zal er een nieuw PLF-systeem geïntroduceerd worden, waarbij er een onderscheid zal gemaakt worden tussen professionele en privéreizen en de criteria op het zelfevaluatieformulier worden verstrengd.
– daarnaast komt er ook een versterkte controle op het invullen van het PLF bij aankomst in België, echter, dit geldt voornamelijk voor autoreizen.
– ook de naleving van de verplichte quarantaine/test (wanneer dit zou blijken uit het PLF) wordt versterkt, er zal gecontroleerd worden of je de code ook effectief hebt gebruikt om je te laten testen.
 
Meer info vind je hier.
 
Update 15/12: Ibiza gaat van risiconiveau 3 naar niveau 2
 
Vanwege de gunstige epidemiologische situatie gaat Ibiza naar niveau 2, dat opnieuw versoepelingen met zich meebrengt. Zo mag men nu samenkomen in groepen tot 10 personen (buiten, binnen geldt nog steeds 6 personen). Daarnaast kunnen bars en restaurants tot 70% van hun binnencapaciteit benutten, voor terrassen geldt een maximale capaciteit van 75%. De avondklok tussen middernacht en 6u blijft behouden, met uitzondering van Kerstmis en oudjaar (zie onder).
 
Update 02/12: versoepelingen voor Kerstmis en Oudjaar
 
Deze uitzonderingen gelden alleen voor 24, 25 en 31 december en 1 januari: bijeenkomsten van 10 personen zijn toegestaan, en de avondklok wordt verzet naar 1u30.

Update 28/11: versoepeling maatregelen

Vanaf 28 november wordt de avondklok van 22u (tot 06u) aangepast naar 0u (tot 6u). Bars en restaurants mogen nu ook terug klanten binnen ontvangen, wel beperkt tot 30% van hun capaciteit. Restauranthouders zullen ook luchtkwaliteitsmeters moeten plaatsen om zo na te gaan of de luchtkwaliteit veilig is voor klanten, en dit tegen 15 december. Je mag samenkomen met maximaal 6 mensen, die regel blijft hetzelfde.

Update 30/10: nieuwe coronamaatregelen voor het hele eiland

Sinds vrijdag 30 oktober gelden er nieuwe maatregelen op Ibiza om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo werd de avondklok vervroegd naar 22u en dit tot 6u ’s ochtends, deze zal van kracht zijn tem. 24 november.

Ook de horeca kreeg strengere maatregelen opgelegd, zo mogen restaurants en bars hun indoorgedeelte niet meer gebruiken, tenzij voor take-away. Enkel outdoor (terras/overdekt terras) kan nog gebruikt worden om klanten te zetten en dit met slechts 50% van hun capaciteit. Consumptie aan de bar is niet toegestaan. De maximale bezetting is zes personen per tafel of groep tafels en tussen alle tafels uiteraard voldoende afstand. Hierdoor sluiten verschillende restaurants – die normaal geopend zijn tijdens de winter – hun deuren. Het is momenteel dan ook erg rustig op het eiland.

Update 25/10: noodtoestand Spanje

Zondag werd door de Spaanse regering voor het hele grondgebied Spanje de noodtoestand uitgeroepen, wegens het stijgend aantal covid-besmettingen in het land. Die noodtoestand stelt de regio’s in staat om plaatselijk strengere maatregelen op te leggen zonder dat dit vooraf door het parlement moet worden goedgekeurd. Regio’s hebben zo bijvoorbeeld de vrijheid om voor hun hele grondgebied (of delen ervan), het in- en uitreizen te verbieden, met uitzondering van essentiële reizen.

 Over heel het grondgebied (behalve de Canarische Eilanden) komt er ook een avondklok die van kracht zal zijn tussen 23 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s morgens (Ibiza 22u-6u). De nieuwe noodtoestand ging zondagavond in, in eerste instantie dus voor twee weken. Maar premier Sánchez vraagt een verlenging met zes maanden, tot begin mei 2021. Dit moet nog goedgekeurd worden. Wel benadrukte hij dat als blijkt dat de noodtoestand eerder kan worden opgeheven, de regering dat uiteraard zal doen.

België – Ibiza: reizen bij code rood

België heeft code rood gegeven aan Spanje en de voltallige Balearen (dus zowel Ibiza, Formentera, Mallorca en Menorca), wegens het stijgend aantal besmettingen. Code rood wil zeggen dat reizen ten zeerste afgeraden is naar deze zone’s. Bij code rood annuleren airline’s en touroperators een groot aantal van hun reizen/vluchten. Vraag je je af of je geboekte reis kan doorgaan? Neem contact op met de klantendienst van je touroperator of airline. Doorgaans zullen zij je echter zelf op de hoogte brengen.

Je vlucht is niet geannuleerd/je wil toch graag vertrekken? Dat kan, maar er zijn enkele zaken waarmee je rekening moet houden:

 • Check vooraf bij je werkgever of reizen naar een rode zone is toegestaan, want dit is vaak niet het geval.
 • Je reisverzekering die niet (volledig) meer dekt: check dit vooraf bij je verzekeraar of in je polis.
 • Vluchtwijzigingen/annulaties waardoor je terugreis wordt bemoeilijkt.
 • Mogelijke quarantaine (10 dagen) bij terugkomst (zie onder)

Als Belg moet je bij het terugkomen (verplicht) de ‘Belgium Passenger Locator Form’ invullen (zie verderop in dit artikel), ook als je via een buitenlandse luchthaven reist. Daarop moet je invullen waar je verbleef, voor hoelang, welk hotel, vluchtnummer enz.  Aansluitend moet je ook een een zelfbeoordelingsvragenlijst invullen, dit formulier zal aangeven (adhv. de gegevens die je invulde) of je in quarantaine (10 dagen) moet of niet. Zoja, krijg je een sms met instructies. Geen sms/e-mail = geen quarantaine.

Voor meer info: reisadvies BE – Spanje

Nederland – Ibiza: reizen bij code oranje

Nederland geeft de volledige Balearen nog steeds code oranje. Dit wil zeggen dat je als Nederlander nog steeds kan reizen naar Ibiza, maar het wordt afgeraden en quarantaine wordt aangeraden bij terugkeer. Dit is een advies, het is niet bindend of geen verplichting. Enkel bij code ‘rood’ is het verboden te reizen.

Je vlucht is niet geannuleerd/je wil toch graag vertrekken? Hou wel rekening met het feit dat de meeste reisverzekeringen geen volledige dekking meer geven bij code ‘oranje’, kijk dit na in je polis of vraag het aan je verzekeraar. Check ook vooraf bij je werkgever of ze reizen naar een oranje zone toestaan, want vaak verbieden zij dit.

Voor meer info: reisadvies NL – Spanje

mondmasker ibiza regels nieuwe wet mondkapje

Aantal besmettingen op Ibiza

Voor de huidige stand van zaken ivm. aantal coronabesmettingen op Ibiza kan je op deze pagina terecht. Klik dan op ‘Illes’ (=’eilanden’) en dan zie je het overzicht per eiland. Ibiza = Eivissa.

Check ook de website’s van Diario de Ibiza en Periodico de Ibiza: dit zijn de enige 2 officiële kranten van Ibiza. Hun website’s worden voortdurend geüpdate en wie surft via Google Chrome kan de artikels rechtstreeks laten vertalen.

Welke coronamaatregelen gelden er op het vliegtuig en de luchthaven?

Bij vertrek:

  • Check zo veel mogelijk online in en volg de regels van je airline. Neem vooraf een kijkje op hun website en neem hun veiligheidsvoorschriften grondig door.
  • Als je vanuit NL reist moet je een gezondheidsverklaring invullen en meenemen, die kan je hier downloaden. Alle personen van 16 jaar en ouder moeten dit document invullen.
  • Als je vanuit BE reist is dat niet nodig. Als je als Belg via een Nederlands luchthaven naar Ibiza vliegt dus wél.
  • Op de luchthaven (BE/NL) wordt je temperatuur gemeten aan de ingang of bij binnenkomst.
  • Mondmaskers verplicht op de luchthaven (zowel BE als NL), ook voor kinderen vanaf 6 jaar (BE) en vanaf 13 jaar (NL).
  • Op de luchthaven is slechts een beperkt aantal winkels en restaurants open.
  • Mondmaskers verplicht tijdens de gehele vlucht.
  • Ofwel is er géén service aan boord qua drank of eten ofwel een beperkt assortiment.
  • Vóór je vertrek naar Ibiza moet je een digitaal document invullen, ten vroegste 48 uur vooraf. Daarna krijg je een e-mail met daarin een QR-code. Die QR-code wordt gescand bij aankomst. Je kan dat formulier invullen via de app ‘Spain Travel Health’ (app store) of via deze link.
  • Op de luchthaven van Ibiza moet je je mondmasker dragen. Je temperatuur wordt mogelijk nogmaals gemeten.

ibiza corona covid maatregelen reizen of niet

Bij terugkomst:

Alle Belgische reizigers die terugkeren uit het buitenland (niet enkel uit de “rode zones” maar ook uit “groene” of “oranje” landen en gebieden). Als je terugreist naar België (zowel per vliegtuig als auto, boot, trein, … ) moet je het document ‘Belgium Passenger Locator Form’ indienen én aansluitend de zelfbeoordelingsvragenlijst, binnen 48 uur voor aankomst in België. Het resultaat van die vragenlijst zal bepalen of je in quarantaine moet of niet.

Opgelet! Als je landt op een Nederlandse luchthaven (bv. Eindhoven) en dan per auto België binnenkomt moet je én de reeds bestaande gezondheidsverklaring NL invullen voor je aan boord gaat (vertrek) én moet je die ‘Belgium Passenger Locator Form’ invullen bij terugkomst.

Ook op de website’s van de luchthavens vind je goede informatie:

mondkapje mondmasker ibiza verplicht

Wanneer moet je een mondmasker dragen op Ibiza?

 • op straat (binnen de stad/dorp/centrum, maar niet op de zeepromenade, afgelegen gebieden of in de natuur)
 • in winkels (zowel kledingswinkels, krantenwinkels, boetieks als supermarkten etc.)
 • openbaar vervoer (bus, taxi, …)
 • op de luchthaven/in het vliegtuig
 • in de auto: enkel voor mensen die niet op hetzelfde adres wonen bv. een groep vrienden. Voor gezinnen/koppels (die wél op hetzelfde adres wonen, je ‘bubbel’) telt dit dus niet.
 • op de scooter: tenzij je een helm draagt die je volledige gezicht bedekt

Je hoef het mondmasker niet te dragen:

 • op het strand
 • aan het zwembad (tenzij anders aangegeven door je accommodatie)
 • als je gaat sporten (dus ook zwemmen)
 • als je gaat wandelen in de natuur of buiten het centrum
 • wanneer je eet/drinkt (restaurant/bar/beach bar)

Het klinkt allemaal erger dan is het: persoonlijk vind ik het best nog meevallen. Ga je op restaurant, dan draag je je mondkapje tot aan je tafeltje, daarna zet je het af. Verlaat je je tafeltje weer, dan zet je het weer op. Op het strand of aan het zwembad hoeft het al niet, en als je gaat hiken ook niet. Ik heb die mondkapjes in verschillende prints, en zie het als een tijdelijk ‘extra’ accessoire… De glimlach eronder, die blijft gewoon!

Zorg dat je de mondkapjes ook correct draagt, namelijk neus en mond bedekt. Op het niet dragen van een mondmasker in de bovengenoemde situatie’s staat een boete van 100eur.

mondkapje mondmasker ibiza corona

Mondmaskers en handgel koop je gewoon in de supermarkt of bij de ‘farmacia’ op Ibiza

Welke coronamaatregelen gelden er in hotels?

Wie zich afvraagt welke veiligheidsmaatregelen er zoal zullen gelden in de hotels deze zomer: hotelketen Playasol openen slechts 6 van hun 35 hotels op Ibiza weer vanaf 3 juli. De maatregelen die zij nemen worden al aangekondigd op hun website (onder het label “Safe Tourism Certified”), en het geeft dus een goed beeld van wat je zoal kan verwachten:

 • Infraroodthermometers voor temperatuurmetingen van klanten, personeel en leveranciers.
 • Desinfecterende gel-dispensers in alle gemeenschappelijke ruimtes van het hotel.
 • Gebruik van mondmaskers en handschoenen zijn verplicht voor personeel en worden ook ter beschikking gesteld aan gasten, indien zij dit wensen.
 • Social distance van 2m tussen zowel gasten als medewerkers binnen het gehele hotelcomplex (niet binnen je eigen ‘bubbel’).
 • De afstand stoelen en tafels in restaurants wordt vergroot (2m) alsook de afstand tussen ligbedjes aan het zwembad, zeteltjes in de lobby, stoelen in de bar etc.
 • In het gehele hotel zijn er markeringen aangebracht om de richting aan te geven en deze afstand te bewaren.
 • Een maximum aantal personen in de bar en restaurants, dmv. tijdsblokken/shiften, om de toegang tot deze ruimtes te controleren. Tussen iedere ‘shift’ wordt alles ontsmet en de tafels opnieuw gedekt. Alle bestek/servies wordt niet alleen gereinigd maar ook ontsmet.
 • Er wordt voorkeur gegeven aan ‘individual portions as well as the consumption of single-use containers’, waaruit ik begrijp dat de voorkeur gaat naar à la carte eten bestellen ipv. buffet.

Het volledige overzicht lees je hier: https://www.playasolibizahotels.com/actions-post-covid

Wil je weten wat de maatregelen zijn in jouw geboekte hotel❓ Neem dan rechtstreeks contact met hen op en vraag ernaar. Dit kan namelijk verschillen per hotel. Geen zin in al die regeltjes? Huur dan een vakantiewoning, daar ben je lekker ‘op jezelf’ 😉 Ik help je met plezier in het zoeken naar een vakantiehuis, 100% betrouwbare verhuurders en enkel huizen mét licentie.

Interesse? Gebruik ons contactformulier: https://besosdeibiza.com/contact/

Hoeveel ziekenhuizen zijn er op Ibiza?

Twee. Het grootste ziekenhuis van Ibiza is dat van Can Misses, een openbaar ziekenhuis met spoeddienst. Daarnaast is er ook nog een privékliniek ‘Policlinica del Rosario’ zij hebben ook een spoeddienst. Beide bevinden zich in Ibiza stad.

HOSPITAL PÚBLICO CAN MISSES
Tel.: +34 971 397 000
Corona, 32-36 – Can Misses
Ibiza stad

HOSPITAL PRIVADO POLICLÍNICA DEL ROSARIO
Tel.: +34 971 301 916
Via Romana
 – biza stad

Het internationale noodnummer is 112. Meer info over dokters, apotheken en ziekenhuizen op Ibiza vind je hier: https://besosdeibiza.com/noodgevallen

Lees ook deze artikels

Deze website gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst. Accepteer Lees meer