Reizen naar Ibiza: lees hier alle coronamaatregelen!

Door Barbara

Update 10/07: mondmaskers verplicht vanaf maandag 13/07

Vanaf maandag 13 juli gaat er een nieuwe regelgeving van kracht op de Balearen, betreffende het gebruik van mondmaskers. Zowel inwoners als bezoekers (ouder dan 6 jaar) zullen in volgende situaties een mondmasker moeten dragen:

 • in open lucht/op straat
 • in alle winkels
 • openbare plaatsen (zowel in- als outdoor)
 • openbaar vervoer (bus, taxi, …)
 • op de luchthaven/in het vliegtuig (zie onder voor meer info)

Je hoef het mondmasker niet te dragen:

 • op het strand
 • als je gaat sporten (dus ook zwemmen)
 • aan het zwembad (tenzij anders aangegeven door je accommodatie)
 • wanneer je eet/drinkt (restaurant/bar/beach bar)

Zorg dat je de mondkapjes ook correct draagt, namelijk neus en mond bedekt. Op het niet dragen van een mondmasker in de bovengenoemde situatie’s staat een boete van 100eur. De social distance regel blijft ook van kracht, hou steeds 1,5m (of meer) afstand van anderen (niet binnen je eigen ‘bubbel’). Overal staat handgel om je handen te ontsmetten bij het binnenkomen. Was regelmatig je handen. Geef geen hand, kus of knuffel maar een ‘elleboog’.

Meer info vind je hier: Diario de Ibiza en SpanjeVandaag

Let’s all stay healthy and safe! 

mondmasker ibiza regels nieuwe wet mondkapje

Reizen naar Ibiza: reisadvies BE/NL

Voor het huidige reisadvies kan je terecht op volgende website’s:

Hier vind je steeds de meest recente info, de website’s worden voortdurend geupdate.

Reizen naar Ibiza: welke coronamaatregelen gelden er op het vliegtuig en de luchthaven?

 • Check zo veel mogelijk online in en volg de regels van je airline. Neem vooraf een kijkje op hun website en neem hun veiligheidsvoorschriften grondig door.
 • Als je vanuit NL vertrekt moet je een gezondheidsverklaring invullen en meenemen, die kan je hier downloaden.
 • Als je vanuit BE vertrekt is dit niet nodig.
 • Op de luchthaven (BE/NL) wordt je temperatuur gemeten aan de ingang of bij binnenkomst.
 • Mondmaskers verplicht op de luchthaven (zowel BE als NL), ook voor kinderen vanaf 6 jaar (BE) en vanaf 13 jaar (NL).
 • Mondmaskers verplicht tijdens de gehele vlucht.
 • Ofwel is er géén service aan boord qua drank of eten ofwel een beperkt assortiment.
 • Tijdens de vlucht krijg je een formulier aangeboden, dat je verplicht moet invullen. Dit is een officieel document waar je enkele gegevens moet invullen zoals oa. je verblijfplaats. Dit in geval van een besmetting op het vliegtuig, zodat ze je kunnen opsporen (contact tracing).  Vergeet geen balpen mee te nemen! Het formulier moet je afgeven bij aankomst op de luchthaven.
  Update: vanaf 1 juli geven sommige airline’s dit document vooraf online. Dit moet je dan invullen en enkele minuten daarna krijg je een e-mail met daarin een QR-code. Die QR-code wordt dan gescand bij aankomst en vervangt dan de papieren versie. Je vindt het ook via deze link.
 • Op de luchthaven van Ibiza moet je je mondmasker dragen. Je temperatuur wordt mogelijk nogmaals gemeten.
 • Hou rekening met extra wachttijden door de extra controle’s.

Ook op de website’s van de luchthavens vind je goede informatie:

Bron: https://www.schiphol.nl/nl/pagina/coronavirus-en-schiphol-meest-gestelde-vragen/

Bron: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/spanje

Reizen naar Ibiza: welke coronamaatregelen gelden er op het eiland?

 • Mondmaskers zijn verplicht op openbaar vervoer (bus maar ook taxi), vliegtuig/luchthaven, de ferry en wanneer je winkels binnengaat (oa. supermarkten). Verder is het enkel verplicht op plaatsen waar je géén 1,5m ‘social distance’ kan houden. Je moet géén mondmasker dragen als je een dokterattest kan voorleggen (bv. vanwege ademhalingsproblemen of andere aandoeningen die het dragen van een mondmasker onmogelijk maken) of kinderen jonger dan 6 jaar.
 • In taxi’s of huurwagens moeten ook mondmaskers gedragen worden, dit geldt voor mensen die niet op hetzelfde adres wonen (of waarmee je op vakantie bent,  bv. een groep vrienden). Voor gezinnen (die wél op hetzelfde adres wonen) telt dit dus niet.
 • Zorg dat je altijd een mondmaskertje bijhebt, zoniet kan er een boete van 100eur volgen bij controle.
 • Social distance blijft overal de norm en net zoals in BE/NL, bedraagt die 1,5 meter. Hou steeds voldoende afstand en vermijd grote groepen mensen.
 • Bij restaurants en bars geldt ook de social distance tussen de tafeltjes, daardoor kunnen ze vaak minder klanten plaatsen. Je bent niet verplicht van te reserveren, maar het is gewoon handig als je zeker wil zijn van een plekje.
 • Nee, niet alle horeca gaat open. Sommige hotels kondigden namelijk aan totaal niet OF slechts gedeeltelijk (met halve capaciteit of bv. maar 30% capaciteit) te openen, andere dan weer wel. Het gros van de resto’s, barretjes en beach clubs is open, maar dat beslist uiteindelijk iedere eigenaar zélf. Sommige zaken passen ook hun openingsuren aan. Als je dus wil weten of een bepaalde zaak open is, neem je best rechtstreeks met hen contact op!
 • De grote discotheken is dan weer een ander verhaal. Een club runnen met social distance is quasi onmogelijk… Zo gaven oa. al Hï, Privilege en Ushuaïa al aan niet te zullen openen deze zomer, in navolging van het verbod dat de overheid van de Balearen oplegde.

  Open air venue’s (zoals O beach, Ibiza Rocks en Destino) kondigden aan te zullen openen, al is dat met beperkingen: een max. capaciteit van 300 personen, iedereen op zijn bedje (of met je groep/’bubbel’ op een groot bedje of aan een tafel), tussen die tafels of bedjes voldoende afstand, en je mag niet in het zwembad. Je mag ook geen drank bestellen aan de bar, enkel table service.  Rechtstaand dansen is verboden, dus ook geen dansvloer. Idem voor Bora bora, Lio, Mambo, Ibiza Rocks, Savanah’s, .. die gaven ook al aan te openen maar ook hier dezelfde maatregelen.

Het is zowiezo een ‘ander’ Ibiza dan anders, maar daarom niet ‘slechter’ in my opinion… Rustiger, dat wel. Min of meer gelden er dezelfde veiligheidsmaatregelen als in BE/NL, en die maatregelen zijn er uiteraard om onze gezondheid, die van bezoekers en de eilandbewoners te beschermen… Let’s keep that in mind. Of je het ziet zitten om te reizen met deze maatregelen, laat ik volledig aan jullie over.

Reizen naar Ibiza: welke coronamaatregelen gelden er in hotels?

Wie zich afvraagt welke veiligheidsmaatregelen er zoal zullen gelden in de hotels deze zomer: Hotelketen Playasol openen slechts 6 van hun 35 hotels op Ibiza weer vanaf 3 juli. De maatregelen die zij nemen worden al aangekondigd op hun website (onder het label “Safe Tourism Certified”), en het geeft dus een goed beeld van wat je zoal kan verwachten:

 • Infraroodthermometers voor temperatuurmetingen van klanten, personeel en leveranciers.
 • Desinfecterende gel-dispensers in alle gemeenschappelijke ruimtes van het hotel.
 • Gebruik van mondmaskers en handschoenen zijn verplicht voor personeel en worden ook ter beschikking gesteld aan gasten, indien zij dit wensen.
 • Social distance van 2m tussen zowel gasten als medewerkers binnen het gehele hotelcomplex (niet binnen je eigen ‘bubbel’).
 • De afstand stoelen en tafels in restaurants wordt vergroot (2m) alsook de afstand tussen ligbedjes aan het zwembad, zeteltjes in de lobby, stoelen in de bar etc.
 • In het gehele hotel zijn er markeringen aangebracht om de richting aan te geven en deze afstand te bewaren.
 • Een maximum aantal personen in de bar en restaurants, dmv. tijdsblokken/shiften, om de toegang tot deze ruimtes te controleren. Tussen iedere ‘shift’ wordt alles ontsmet en de tafels opnieuw gedekt. Alle bestek/servies wordt niet alleen gereinigd maar ook ontsmet.
 • Er wordt voorkeur gegeven aan ‘individual portions as well as the consumption of single-use containers’, waaruit ik begrijp dat de voorkeur gaat naar à la carte eten bestellen ipv. buffet.

Het volledige overzicht lees je hier: https://www.playasolibizahotels.com/actions-post-covid

Wil je weten wat de maatregelen zijn in jouw geboekte hotel❓ Neem dan rechtstreeks contact met hen op en vraag ernaar. Dit kan namelijk verschillen per hotel. Geen zin in al die regeltjes? Huur dan een vakantiewoning, daar ben je lekker ‘op jezelf’ 😉😎 Ik help je met plezier in het zoeken naar een vakantiehuis, 100% betrouwbare verhuurders en enkel huizen mét licentie.

Interesse? Gebruik ons contactformulier: https://besosdeibiza.com/contact/

Update 14/09: Spanje opent grenzen op 21 juni!

Tijdens zijn wekelijkse videoconferentie met de regionale premiers van Spanje heeft premier Pedro Sánchez vandaag aangekondigd dat het land op 21 juni zijn grenzen met ALLE landen van de Europese Unie zal heropenen. Uitzondering is Portugal, dat op verzoek van 1 juli zal moeten wachten.

EINDELIJK duidelijkheid! Hier hebben we lang op moeten wachten 🙂

Het volledige artikel lees je hier ▶️ https://bit.ly/2MSC40u en hier https://bit.ly/2Yx4mmH

Update 09/06: Duitsland krijgt eerder toegang tot de Balearen

Zoals ik al eerder schreef, zullen de Spaanse grenzen weer openen voor internationaal toerisme vanaf juli. Dit in tegenstelling tot alle andere Schengenlanden die reeds op 15 juni ‘openen’.

Francina Armengol, president van de Balearen, vroeg echter om de Balearen sneller te ‘openen’, namelijk op 15 juni, als een soort ‘proefproject’. Gisteren werd pas gereageerd op dit verzoek. Het project kreeg uiteindelijk de goedkeuring van de minister van Volksgezondheid, Salvador Illa, en de president van de regering, ‘big boss’ Pedro Sánchez, maarrrr… wel enkel voor Duitsland, zo blijkt.

Een groep van 5000 Duitse toeristen krijgt dus toelating om vóór 1 juli naar de Balearen af te zakken: Duitsland heeft namelijk een vergelijkbare epidemiologische situatie van het coronavirus als Spanje.

Het doel hiervan is om alle gezondheidsprotocollen tegen COVID-19 te testen en aan te tonen dat de Balearen een veilige toeristische bestemming is, voor alle buitenlanders die vanaf juli zullen arriveren. Lucky Germany, maar wij zullen dus nog even geduld moeten hebben…

Bron: https://english.elpais.com/economy_and_business/2020-06-09/spains-balearic-islands-to-welcome-tourists-on-pilot-test-from-june-15.html en https://www.periodicodeibiza.es/noticias/baleares/2020/06/08/1171609/gobierno-autoriza-plan-piloto-turistico-baleares-partir-del-junio-1.html

Update 04/06: Belgische grenzen weer open vanaf 15 juni, nog géén exacte ‘openingsdatum’ van Ibiza gekend

De Belgische grenzen gaan weer open vanaf 15 juni, dat werd gisteren op de Nationale Veiligheidsraad beslist. Dit betekent dat we als Belg weer kunnen reizen, wel enkel binnen Europa. Ook Nederlanders kunnen weer reizen vanaf 15 juni.

Nu is het dus wachten op de opening van de Spaanse grenzen… Zoals de Spaanse premier Sanchez al eerder aangaf, zou die vanaf begin juli weer toeristen willen toelaten in Spanje. Francina Armengol, president van de Balearen, vroeg echter om Ibiza sneller te ‘openen’, namelijk op 15 juni, maar daar is tot op heden (nog) geen gehoor aan gegeven… Minister van Toerisme, Reyes Maroto, heeft dan weer vandaag voorgesteld om op 22 juni al terug toeristen toe te laten, en dan eerst de Balearen (en dus Ibiza) en de Canarische eilanden. Maar dit is nog niet goedgekeurd.

Concreet: er is dus nog géén exacte ‘openingsdatum’ van Ibiza gekend tot op heden, maar dat zal wellicht snel volgen.

Ik krijg bijgevolg vaak de vraag: “maar wij hebben een vlucht eind juni, die nog steeds doorgaat volgens de airline“. Ja, ook de airline’s wachten op info. Maar als Ibiza niet sneller opent, en dus gewoon mee ‘opent’ met de rest van Spanje, kan je vlucht alsnog geannuleerd worden. Airline’s hangen uiteraard ook af van het openen van de grenzen, hou daar rekening mee.

Ondertussen komt de horeca stilaan weer tot leven op Ibiza, uiteraard zullen we als toerist ook nog steeds rekening moeten houden met extra maatregelen zoals bv. social distance en handen ontsmetten. Niet alle hotels geven aan te willen openen, ook zij wachten nog even de situatie af, en dat geldt ook voor de grote clubs. Open air venue’s zoals O’beach en Destino gaven wél al een openingsdatum op.

Good news! Premier Sanchez confirmeert: internationaal toerisme vanaf juli!

Premier Sanchez, de ‘big boss’ van Spanje bevestigde vandaag dat internationaal toerisme – onder voorwaarden – zal mogelijk zijn vanaf juli! Hét nieuws waar we al zo lang op wachtten…

Hij zei dat de autoriteiten voorbereidingen treffen om het toerisme te controleren en in goede banen te leiden. Hij ziet allereerst veel mogelijkheden voor oa. de Balearen en Canarische Eilanden omdat daar “de gezondheidssituatie zeer positief is”.

Hoe dit allemaal zal verlopen en wat die ‘voorwaarden’ precies zijn, is nog niet meteen duidelijk maar ze zouden snel met concrete plannen en richtlijnen komen. De komende dagen/weken zullen we dus meer weten maar dit is alvast bijzonder positief nieuws…

Bron: https://www.hln.be/nieuws/buitenland/toeristen-vanaf-juli-onder-voorwaarden-weer-welkom-in-spanje~aea672c6/

Update 16/05: Spanje overlegt om internationaal vluchtverkeer terug toe te laten vanaf eind juni

En zo is er toch weer wat hoop… Volgens de krant Periodico de Ibiza zou Spaans minister van mobiliteit José Luis Ábalos gisteren overleg hebben gehad met Francina Armengol, president van de overheid van de Balearen. Hierbij zou hij haar verzekerd hebben dat de Spaanse regering volop werkt aan een plan om de luchtvaart te hervatten voor internationaal toerisme. Er wordt in het artikel gesproken van eind juni, wanneer fase 3 van het de-escalatieplan eindigt. Daar hadden we uiteraard stiekem al op gehoopt… 

Zowel de minister als president Armengol waren het eens over de noodzaak om te werken volgens de zeer strenge richtlijnen die de Europese Commissie voorbije woensdag heeft opgesteld om het luchtverkeer te herstellen. Die richtlijnen stellen oa. extra controle’s op luchthavens voor, het verplicht dragen van een mondmasker etc. Er werd wel benadrukt dat alles geleidelijk aan maar vooral veilig moet gebeuren, want Spanje en de eilanden kunnen het zich niet veroorloven om een stap terug te zetten en een nieuwe uitbraak van het virus zou rampzalig zijn…

AENA, die de Spaanse vliegvelden beheert, werkt ondertussen aan de noodzakelijke veiligheidsprotocollen voor de heropening van luchthavens voor internationale vluchten.

OPGELET ❗️ dit is dus nog géén definitieve beslissing! Enkel een overleg, maar dit moet nog goedgekeurd worden door meerdere instanties én de Spaanse premier Sanchez. Bovendien zijn we ook afhankelijk van de maatregelen die onze eigen overheden opleggen (BE/NL).

Bron: https://www.periodicodeibiza.es/noticias/baleares/2020/05/15/1165349/aeropuertos-baleares-podran-recibir-turistas-finales-junio-1.html

Update 15/05: Transavia annuleert opnieuw vluchten, tem. 3 juni

Vliegmaatschappij Transavia annuleert opnieuw vluchten, ditmaal tem. 3 juni. Ze hadden eerder al verschillende opschortingen aangekondigd, tot 27 mei. Dit wordt nu dus verlengd. Eerder kondigden ze ook al aan niet te zullen vliegen vanuit Brussel deze zomer, al deze vluchten werden reeds geannuleerd…

Getroffen passagiers ontvangen een e-mail met instructies, maar het kan even duren eer je die ontvangt, aangezien het enorm veel tijd vraagt om iedereen te verwittigen en hun service center overbelast is. Als je vlucht geannuleerd werd, ontvang je een voucher voor het volledig aankoopbedrag (ook extra’s zoals bagage). Deze is een jaar geldig en kan je ook gebruiken voor andere luchthavens en andere bestemmingen. Als je de voucher na 1 jaar niet of niet helemaal hebt gebruikt, kun je een aanvraag doen voor terugbetaling. Dit kan voor het hele bedrag zijn of voor het restbedrag.

Voor meer info kan je terecht op hun website: https://www.transavia.com/nl-NL/update-coronavirus/

 

Update 12/05: TUI Belgium annuleert opnieuw reizen en zwarte dag voor Brussels Airlines

TUI Belgium verlengt de annuleringsperiode van alle vliegvakanties en citytrips tem. 18 juni, in navolging van TUI Nederland. Het gaat over TUI Vliegvakanties, VIP Selection Vliegvakanties, VTB Reizen, TUI Tours en cruises. Alle getroffen passagiers krijgen een voucher voor de betaalde reissom. Check deze link voor meer info.

Ryanair kondigde aan dat ze 40% van hun gebruikelijke vluchtschema zouden willen hervatten vanaf 1 juli, maar dit is uiteraard afhankelijk van de opheffing van de vliegbeperkingen en het openen van de grenzen, en daar is door Europe Commissie nog (steeds) géén beslissing over genomen. Het is dus helemaal nog NIET zeker of Ryanair effectief zal vliegen vanaf 1 juli. Als ze terug zouden vliegen is het met strikte veiligheidsmaatregelen, zoals de temperatuurcontrole van de bemanning/passagiers en het verplichte gebruik van mondmaskers.

Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid kondigde een nieuwe corona-maatregel aan, namelijk een 14-daagse verplichte quarantaine voor iedereen die vanuit het buitenland Spanje binnenkomt, en dit vanaf 15 mei.De huidige reisbeperkingen blijven wel geldig: Enkel residenten, grensarbeiders, gezondheidswerkers, diplomaten, militairen, personen die een dwingende familiale reden of een situatie van noodzaak of overmacht kunnen aantonen mogen momenteel Spanje binnen. Toeristen zijn dus nog steeds niet toegelaten.

Tot slot is het een zwarte dag voor vliegmaatschappij Brussels Airlines: 1.000 jobs die zullen verdwijnen, 10 vliegtuigen en 22 bestemmingen minder… Door de coronacrisis zit de maatschappij in uiterst slechte papieren en moet het herstructureren om te kunnen overleven…

Bron: https://www.periodicodeibiza.es/noticias/nacional/2020/05/12/1164501/ryanair-retomara-vuelos-partir-del-julio.html en https://www.spanjevandaag.com/12/05/2020/reizigers-uit-het-buitenland-verplicht-in-quarantaine-in-spanje/

Update 07/05: foto’s uit ons geliefde Ibiza

Foto’s uit ons geliefde Ibiza… De bewoners kunnen stilletjes aan terug van hun vrijheid genieten… Wandelen en buitensport is (beperkt) toegestaan en verloopt volgens tijdszone’s.

Vanaf 11 mei zal Ibiza starten met fase 1 van het ‘exitplan’, dat houdt oa. in dat kleine winkels weer mogen openen maar wel beperkt tot 30% van hun capaciteit, terrassen mogen weer openen maar wel beperkt tot 50% van hun capaciteit (enkel terras, niet binnen). Alle regels ivm. social distancing blijven wel geldig.

Het exitplan omvat vier fasen om geleidelijk naar het ‘nieuwe normaal’ en het einde van de noodtoestand te gaan. Deze periode zal ongeveer 8 weken duren en eind juni eindigen, al kan dit wel verschillen per regio. Zo startte Formentera bv. al op maandag 4 mei met fase 1, Ibiza start dus 11 mei.

Over het toestaan van buitenlands toerisme, of/wanneer we terug kunnen reizen is er nog steeds niets concreet bekend. Het openen van de grenzen wordt trouwens niet enkel door Spanje zélf beslist maar door alle EU-lidstaten en de Europese Commissie. Mogelijks weten woensdag 13 mei meer, want dan komt de Europese Commissie samen.

Update 02/05: Spaanse grenzen dicht tot oktober? Don’t believe everything you read…

Ik zie de laatste weken onzettend veel clickbait en fake news circuleren, dit zorg voor verwarring, discussies en onduidelijkheid in deze moeilijke corona-tijden. Zo circuleert er een artikel dat zegt dat de Spaanse grenzen gesloten zouden zijn tot oktober… Dus bij beze, can I have your attention please?

1️⃣ Check de bron: website’s zoals businessam, edm.com, ladbible, roddelkrant The Sun, … zijn géén betrouwbare bronnen. Ik gebruik steeds de Diario de Ibiza en de Periódico de Ibiza (2 Ibiziaanse kranten), El Pais en El Mundo (2 Spaanse kranten) als betrouwbare bronnen. Als deze allevier hetzelfde nieuwsfeit melden, dan kan je er vanuit gaan dat het waar is… If not… NOT 🙂 Dus: baseer je nooit op één bron maar check meerdere, betrouwbare bronnen.

2️⃣ Redeneer even mee: als dat écht zo zijn, zou dat bijzonder groot nieuws zijn, tenslotte is Spanje dé vakantiebestemming bij uitstek in Europa… Dus als je logisch nadenkt zou zulk nieuws ongetwijfeld alle Europese media halen, lees: zowel de Spaanse, Franse, Duitse, Engels, als BE/NL kranten. Als dat NIET het geval is, wel… dan gaat er een belletje rinkelen, niet?

3️⃣ Lees de inhoud grondig en wees kritisch: vaak matcht de titel niet met de inhoud… bv. “Spanje sluit de grenzen tot 12 oktober” als titel en als je het artikel leest staat er dat ze het enkel ‘overwegen’…. Helaas lezen veel mensen enkel titels, en niet de artikels zelf.

4️⃣ “men neemt aan dat”, “ze denken eraan om”, “men gaat er vanuit dat” zijn GEEN feiten, dat zijn schattingen/vermoedens of persoonlijke meningen/visie’s. Op deze blog post ik enkel feiten.

5️⃣ Sta eens stil bij de gevolgen: fake news verspreiden kan gevolgen hebben… Stel dat jij zo’n clickbait artikel deelt, waarin staat dat de Spaanse grenzen gesloten blijven tot oktober. Een aantal van je vrienden of kennissen hebben misschien een reis geboekt naar Ibiza deze zomer.. zij lezen dat op jouw profiel en nemen het jammer genoeg voor waar aan. Bijgevolg annuleren ze hun reis naar Ibiza. Stel dat, na gunstige cijfers en evaluatie, de Spaanse grenzen openen deze zomer, dan heeft de horeca op Ibiza een paar klanten minder door jou… en dus ook inkomen minder… waardoor dat kleine, charmante chiringuitootje op het strand misschien volgende zomer niet meer bestaat…

Dus lieve mensen, ik kan het niet genoeg benadrukken: Think twice before you share! Ga factchecken. Gebruik je gezond verstand en laat je niets wijsmaken. De ondernemers op Ibiza zijn je dankbaar…

Oh ja en ter info: er is NIETS officieel bevestigd door de overheid betreft sluiten van de grenzen tot oktober.. Lees hier hoe de vork écht in de steel zit. Met dank aan SpanjeVandaag: een betrouwbare bron.

Update 30/04: Ibiza vraagt om sneller te starten met het exitplan, op 4 mei

De regering van Ibiza vraagt Pedro ​​Sánchez, de premier van Spanje, dat Ibiza komende maandag 4 mei al met de eerste fase van het exitplan kan starten, net zoals buureiland Formentera. Normaal gezien zou Ibiza op 11 mei starten, maar nu verzoeken ze dus – gezien hun gunstige cijfers – om al sneller te starten. De uiteindelijke beslissing hierover moet worden genomen door het ministerie van Volksgezondheid en wordt vandaag of morgen verwacht.

Moest dit goedgekeurd worden zou dat een goede zaak zijn, want sneller starten betekent ook sneller eindigen, mits positieve evaluatie van iedere fase en alles dus volgens plan verloopt. MAAR, we weten ondertussen nog steeds niet wat er na fase 4, de laatste fase zal gebeuren. Volgens Sanchez betekent dat de overgang naar het “nieuwe normaal”. Maar wat dat precies betekent en of dat inhoud dat de grenzen opnieuw worden geopend voor buitenlands toerisme is dus nog helemaal niet duidelijk…

In een ander artikel van de Diario de Ibiza zegt Vicent Marí, de president van de Consell de Ibiza, dat het niet is uitgesloten dat er een toeristisch seizoen zal zijn op Ibiza, hoewel het natuurlijk helemaal anders zal zijn dan anders. “Het zal heel bescheiden beginnen, maar het belangrijkste is dat bedrijven of hotels open gaan en dat de bezoekersstroom beetje bij beetje toeneemt”.

Voorzichtig positief nieuws…

Bron: https://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2020/04/29/coronavirus-ibiza-presidente-consell-ibiza/1139701.html en https://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2020/04/30/coronavirus-ibiza-ibiza-pedira-iniciar/1139911.html

Update 28/04: Spanje stelt exitstrategie voor

Pedro Sanchez, de premier van Spanje, heeft zijn exitplan voorgesteld. Dat zal geleidelijk aan gebeuren en opvallend: niet in elke regio op hetzelfde ogenblik. De versoepeling van de (erg strenge) maatregelen zal verlopen in fases van telkens 2 weken, beginnend op 11 mei, buiten de kleinere Canarische Eilanden en Formentera, die starten met de eerste fase op 4 mei.

Het streefdoel is om einde juni terug naar een “normale toestand” te komen. Wat dat precies inhoud met betrekking tot toerisme, wanneer de grenzen weer opengaan en of/wanneer reizen weer toegestaan zal zijn, is dus niet concreet gezegd, maar we zouden dus kunnen aannemen: al niet vóór eind juni, niet vóór het einde van de 4 fases. Hopelijk komt er snel meer duidelijkheid hieromtrent.

Update 25/04: België verbiedt reizen naar het buitenland, al zeker tot 8 juni

Géén reizen naar het buitenland, al zeker tot 8 juni. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad gisterenavond laten weten tijdens de voorstelling van de Belgische exitstrategie. Vanaf 8 juni gaan ze de situatie evalueren en bestuderen of het mogelijk is om terug te reizen.

Wie dus toch een reis geboekt had naar Ibiza vóór 8 juni, neemt best contact op met de touroperator, airline of hotel om te bekijken wat de opties zijn.

Update 22/04: Transavia annuleert opnieuw vluchten tem. 27 mei

Vliegmaatschappij Transavia annuleert opnieuw AL haar vluchten, ditmaal tem. 27 mei. Ze hadden al eerder een opschorting van hun vluchten aangekondigd, tot 6 mei. Dit wordt nu dus verlengd. Eerder kondigden ze ook al aan niet te zullen vliegen vanuit Brussel deze zomer, al deze vluchten werden reeds geannuleerd.

Getroffen passagiers ontvangen een e-mail met instructies, maar het kan even duren eer je die ontvangt, aangezien het enorm veel tijd vraagt om iedereen te verwittigen en hun service center overbelast is. Als je vlucht geannuleerd werd, ontvang je een voucher voor het volledig aankoopbedrag (ook extra’s zoals bagage). Deze is een jaar geldig en kan je ook gebruiken voor andere luchthavens en andere bestemmingen. Als je de voucher na 1 jaar niet of niet helemaal hebt gebruikt, kun je een aanvraag doen voor terugbetaling. Dit kan voor het hele bedrag zijn of voor het restbedrag.

Voor meer info kan je terecht op hun website: https://www.transavia.com/nl-NL/update-coronavirus/

Update 19/04: Premier Pedro Sanchez vraagt opnieuw verlenging van de lockdown tot 9 mei

De Spaanse premier, Pedro Sánchez, heeft gisterenavond aangekondigd dat hij de alarmtoestand (“lockdown”) in Spanje (en dus ook Ibiza) wil verlengen tot 9 mei. Hij zal dit wederom voorleggen aan het ‘Congres van afgevaardigden’, die dit naar alle waarschijnlijkheid zal goedkeuren, net zoals de vorige keren. Bijgevolg zouden de grenzen dus al zeker gesloten blijven tot 9 mei.

Wél zou er een lichte versoepeling komen voor gezinnen met kleine kinderen, zij zouden vanaf 27 april per dag een beperkte periode naar buiten mogen om bv. te wandelen of spelen, wel onder zeer strenge voorwaarden.

Bron: https://www.diariodeibiza.es/nacional/2020/04/18/comparecencia-pedro-sanchez-directo/1137527.html

Update 15/05: de bouwsector, kantoren en industrie hervatten het werk

Op Ibiza zijn er in totaal 144 besmette patiënten, waarvan 92 ‘actieve’ gevallen, 45 in het ziekenhuis (vaarvan 13 op intensive care) en  31 onder toezicht thuis.

Sinds dinsdag 14 april mag de Spaanse bouwsector, de industrie en kantoren opnieuw het werk hervatten. De zeer strikte regels rond social distancing op de werkvloer blijven uiteraard wel gelden en men moet zoveel mogelijk telewerken. De druk op de Spaanse regering om het werk te hervatten is erg hoog: hoe langer de lockdown duurt, hoe moeilijker het wordt om terug naar een normale economische situatie te gaan. Verder blijven alle strikte maatregelen van de lockdown gelden, dwz. enkel het huis verlaten om naar de supermarkt, bank, apotheek of tabakswinkel te gaan.

Bron: https://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2020/04/15/la-actividad-se-reactiva-en/1136625.html en https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/13/spanje-versoepelt-lockdown-niet-essentiele-beroepen-terug-aan-h/

Update 05/04: lockdown Spanje (Ibiza) zal worden verlengd tot 26 april

Pedro Sánchez, de premier van Spanje, wil graag de huidige strengen maatregelen tegen covid-19 verlengen tot 26 april. Die verlenging is al goedgekeurd door de Volkspartij en de burgers maar moet nog finaal gestemd worden door het Congres van Afgevaardigden komende week, maar die zullen (net zoals vorige keer) zeer waarschijnlijk instemmen.

Dat wil zeggen dat de huidige ‘lockdown’ in Spanje/Ibiza dus zal aanhouden tot 26 april en de grenzen gesloten blijven.

Bron: https://www.diariodeibiza.es/nacional/2020/04/04/directo–pedro-sanchez-anuncia/1134634.html

Update 01/04: Ibiza telt ondertussen 82 coronaviruspatiënten en TUI annuleert al haar reizen tem. 10 mei

TUI Belgium heeft besloten om alle geboekte reizen tem. 10 mei 2020 te annuleren. Deze beslissing omvat zowel vliegreizen (pakketreizen en vliegtickets) als autovakanties en citytrips. De getroffen reizigers zullen per e-mail een voucher ontvangen ter waarde van de betaalde reissom. Alle details hierover zijn terug te vinden op https://www.tui.be/nl/coronavirus. Ook TUI Nederland maakte bekend al haar reizen vanuit Nederland ook tem. 10 mei te annuleren.

Momenteel zijn er op Ibiza 82 besmettingen: 50 mensen in het ziekenhuis opgenomen (waarvan 16 op de intensive care) en 32 patiënten worden thuis opgevolgd. Ondertussen zijn er al 3 mensen overleden (ouder dan 80).

Update 31/03: Omboekingsvoorwaarden Ryanair

Veel mensen hebben vragen ivm. de vluchten van Ryanair. Ryanair houdt tot 9 april bijna al haar vliegtuigen (90%) aan de grond. Tot nader bericht gaan vluchten na 9 april dus door. Als je vlucht geannuleerd wordt, krijg je een e-mail en/of sms met daarin je mogelijkheden: een terugbetaling aanvragen, je reis opnieuw boeken of je route veranderen. Meer info vind je hier: https://www.ryanair.com/nl/nl/nuttige-informatie/coronavirus-covid-19

Update 30/03: Transavia annuleert opnieuw vluchten tem. 6 mei, Ibiza telt ondertussen 77 coronaviruspatiënten

Ondertussen zijn er 77 besmette patiënten op Ibiza, waarvan 33 in het ziekenhuis, 15 op intensive care, 28 in isolatie thuis en één overlijden, van een 85-jarige man met onderliggende gezondheidsproblemen. De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft aangekondigd dat de komende 2 weken ook alle niet-essentiële werknemers thuis moeten blijven (zij mochten tot nu toe nog wél gaan werken).

De huidige ‘lockdown’ van Spanje/Ibiza duurt tot 12 april en dan zal de situatie geëvalueerd worden. Tot dan is reizen naar Ibiza niet mogelijk, ook niet met de ferry. De luchthaven voert enkel nog repatriëringsvluchten uit en de haven laat enkel nog ferry’s met vrachtvervoer toe. Belgen mogen niet reizen tot 19 april. En Nederlanders krijgen het advies de komende tijd hun reizen uit te stellen of te annuleren.

Vliegmaatschappij Transavia annuleert al haar vluchten tem. 6 mei. Ze hadden al eerder een opschorting van hun vluchten aangekondigd, tot 15 april. Dit wordt nu dus verlengd. Eerder kondigden ze ook al aan niet te zullen vliegen vanuit Brussel deze zomer, al deze vluchten (alle bestemmingen) worden geannuleerd.

Getroffen passagiers ontvangen een e-mail met instructies, maar het kan even duren eer je die ontvangt, aangezien het enorm veel tijd vraagt om iedereen te verwittigen en hun service center overbelast is. Als je vlucht geannuleerd werd, ontvang je een voucher voor het volledig aankoopbedrag (ook extra’s zoals bagage). Deze is een jaar geldig en kan je ook gebruiken voor andere luchthavens en andere bestemmingen. Als je de voucher na 1 jaar niet of niet helemaal hebt gebruikt, kun je een aanvraag doen voor terugbetaling. Dit kan voor het hele bedrag zijn of voor het restbedrag. Voor meer info kan je terecht op hun website: https://www.transavia.com/nl-NL/update-coronavirus/

De klantendienst van Transavia heeft het ontzettend druk, ze beantwoorden tijdelijk geen e-mails, enkel WhatsApp (+31613022900) en telefoon: +31 (0) 20 21 46 032 voor Nederland en 070 66 0305 voor België. Heb je bij een reisorganisatie geboekt? Neem dan rechtstreeks contact op met je reisorganisatie.

Ook Ryanair verlengt de forse beperking van haar vluchtaanbod met een week, tot 9 april. Momenteel houden ze ongeveer 90% van hun vliegtuigen aan de grond. Alle passagiers die een vlucht hadden geboekt, ontvangen een e-mail met hun opties, zoals omboeken of terugbetaling. Hou voor de meest recente info hun website goed in de gaten.

Update 25/03: Ibiza telt ondertussen 53 coronaviruspatiënten

Het aantal besmettingen op Ibiza blijft jammer genoeg stijgen, al is het niet zo dramatisch als in de rest van Spanje. Er zijn momenteel 53 besmette patiënten, er is tot nu toe één overlijden, een man van 85 met onderliggende gezondheidsproblemen.

Bron: https://www.periodicodeibiza.es/pitiusas/ibiza/2020/03/26/1151889/coronavirus-ibiza-positivos-confirmados.html

Update 24/03: Ibiza telt ondertussen 35 coronaviruspatiënten

Door de COVID-19 crisis werden reeds heel wat reizen en vluchten geannuleerd. Een kort overzicht:

– Corendon annuleert al haar reizen tem 31 mei.
– Tui en Tuifly annuleren hun reizen/vluchten tem 30 april.
– Transavia annuleert al haar vluchten tem. 15 april en zal deze zomer géén vluchten uitvoeren vanop Brussel.
– Ryanair staakt ongeveer 90% van hun vluchten vanaf vandaag tot nader bericht.
– Brussels Airlines schorst al haar vluchten tem. 19 april

Alle getroffen passagiers ontvangen een sms en/of e-mail. Vaak wordt de optie aangereikt om gratis om te boeken, een voucher of een refund.

Bron: https://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2020/03/24/ingresados-uci-siete-35-afectados/1131780.html

Update 23/03: beelden uit – een compleet verlaten – Ibiza stad en Corendon annuleert al haar reizen tot 1 jui

Bron: https://www.nieuwsblad.be/

Update 22/03: Transavia annuleert alle vluchten tem. 15 april

Er zijn momenteel 31 positieve besmettingen op Ibiza, 14 van hen zijn opgenomen in het Can Misses ziekenhuis, waarvan 4 patiënten op de intensive care en 13 patiënten thuis geïsoleerd. Transavia kondigt aan dat ze al hun vluchten annuleren tem. 15 april.

Bron: https://www.periodicodeibiza.es/pitiusas/ibiza/2020/03/22/1150721/muere-paciente-coronavirus-ibiza.html

Update 22/03: alarmtoestand (“lockdown”) wordt verleng tot 12 april

De Spaanse regering heeft besloten de alarmtoestand voor de coronaviruscrisis met nog eens 15 dagen te verlengen. De aanvankelijke duur van de alarmtoestand was 15 dagen, tot 29 maart. Gedurende deze week zijn de besmettingsgevallen echter explosief gestegen, alsook het aantal sterfgevallen tengevolge van het virus. Vandaar dat de “lockdown” verlengd wordt tot 12 april.

Er wordt komende week (waarschijnlijk morgen al) nog een stemming gehouden door het ‘Congreso de los Diputados’ om het besluit te finaliseren, want dit moet zo volgens de grondwet. Maar aangenomen wordt dat zij zullen toestemmen.

Bron: https://www.diariodeibiza.es/nacional/2020/03/22/sanchez-comunica-ccaa-alarma-prorroga/1131434.html?

Update 21/03: Ibiza telt ondertussen 21 coronaviruspatiënten

Ibiza heeft nu 21 bevestigde coronaviruspatiënten: 9 in het Can Misses ziekenhuis, waarvan twee op de intensive care en 12 thuis in isolement.

Bron: https://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2020/03/21/ibiza-suma-21-enfermos-confirmados/1131306.html

Update 20/03: Ibiza telt ondertussen 19 coronaviruspatiënten

Vier daarvan zijn opgenomen in het Can Misses ziekenhuis, één van hen is kritisch op de Intensive Care, de overige 15 verblijven thuis in isolement.

Bron: https://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2020/03/20/eivissa-suma-19-enfermos-coronavirus/1130940.html

Update 19/03: Transavia staakt alle vluchten en zal komende zomer NIET vanuit Brussel naar Ibiza vliegen

Luchtvaartmaatschappij Transavia annuleert alle vluchten tussen 23 maart en 5 april. Daarnaast zullen ze komende zomer NIET vanop Brussel naar Ibiza vliegen, zoals ze eerder dit jaar hadden aangekondigd. Omdat de omstandigheden nu zo uitzonderlijk zijn, hebben ze besloten om het vliegen vanaf Brussel uit te stellen naar maart 2021. De passagiers die vluchten Brussel-Ibiza hadden geboekt ontvangen een e-mail met instructies. Ook vliegmaatschappij Air Europa staakt al haar vluchten naar Ibiza tot nader order.

Meer info vind je hier: https://www.transavia.com/nl-NL/update-coronavirus/

Bron: https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/transavia-staakt-alle-vluchten-basis-op-brussel-uitgesteld

Bron: https://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2020/03/19/air-europa-renuncia-conexiones-eivissa/1130716.html

Update 17/03: luchthaven en haven gesloten, 10 bevestigde coronapatiënten

Ondertussen heeft Ibiza 10 bevestigde coronapatiënten: Vier daarvan zijn opgenomen in het Can Misses en de andere zes zijn thuis, in isolatie.

De overheid heeft alle 25.000 toeristen op de Balearen opgeroepen om zo snel mogelijk naar huis te gaan. De luchthaven en haven zijn gesloten, er worden enkel nog vluchten uitgevoerd om toeristen naar huis te brengen maximaal één vlucht per dag (per airline) naar Barcelona/Madrid en idem voor vluchten tussen de eilanden. Privévliegtuigen zijn ook verboden.

Met de ferry is het vervoer van passagiers verboden, alleen handelswaar mag nog verscheept worden.

Met deze extra maatregelen hoopt de overheid de verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen te gaan…

Bron: https://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2020/03/17/ibiza-contabiliza-10-enfermos-confirmados/1130289.html
en https://www.hln.be/nieuws/buitenland/regering-balearen-roept-25-000-toeristen-op-eilanden-te-verlaten~a35adb72/

Update 16/03: 12 vluchten geannuleerd vandaag met aankomst of vertrek vanaf Ibiza

De luchtvaartmaatschappijen zijn begonnen met het annuleren van hun vluchten van/naar Ibiza. Het gaat om 12 vluchten: drie Ryanair-vluchten, zes Iberia, twee Vueling en één Air Nostrum. De getroffen verbindingen zijn die van Barcelona, ​​Palma, Madrid, Valencia, Alicante en Bilbao. Het is niet uitgesloten dat vanaf dit moment veel meer vluchten zullen worden geannuleerd.

Bron: https://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2020/03/16/coronavirus-ibiza-cancelados-12-vuelos/1129963.html?

Update 16/03: Vanaf vandaag gaan de nieuwe, verstrengde maatregelen van kracht.

Lees onderaan meer bij: ‘Hoe is de situatie op Ibiza nu?’.

Update 15/03: Ook touroperator TUI schort alle pakketreizen op voor onbepaalde duur

Bron: http://www.travelexpress.be/

Update 14/03: Nieuwe Corona-besmetting en Corendon annuleert alle reizen

Een nieuw geval van coronavirus op Ibiza: het is een jonge vrouw die op Ibiza woont en in isolement thuis is. De besmetting vond plaats in Madrid. Dit brengt het totaal aantal op 2 besmettingen.

Bron: https://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2020/03/14/nuevo-caso-coronavirus-ibiza/1129665.html?

Bron: http://www.travelexpress.be/

COVID-19 op Ibiza

Tot nu toe zijn er twee gevallen bekend, waarvan één werd vastgesteld op 6 maart. Deze persoon wordt behandeld in het Can Misses ziekenhuis en zou aan de beter hand zijn. De andere werd vastgesteld op 14 maart: het is een jonge vrouw die op Ibiza woont en in isolement thuis is.

Hoe is de situatie op Ibiza nu? (update 16/03)

De Spaanse regering heef de noodtoestand uitgeroepen om verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. In heel het land – en dus ook de Balearen, Ibiza – gelden beperkende maatregelen vanaf maandag 16 maart (8u):

 • Niemand mag zich verplaatsen, iedereen moet thuis blijven. Je mag alleen nog naar buiten om eten of medicijnen te kopen, naar het werk te gaan of te zorgen voor mensen die dat zelf niet meer kunnen. De zogehete ‘lockdown’.
 • Niemand mag gaan wandelen, joggen, naar het strand of parken, vrienden of familie bezoeken.
 • De politie voert op bovenstaande maatregelen controle’s uit. Auto’s en personen op straat wordt gevraagd naar waar ze zich verplaatsen en moeten dit verklaren. Zoniet worden ze terug naar huis gestuurd.
 • Alle culturele evenementen (tentoonstellingen, congres, proeverij, workshops, voorstellingen, etc.) zijn opgeschort, dat geldt ook voor markten, zoals oa. Las Dalias, de zondagmarkt van San Joan, de rommelmarkt van San Jordi, …
 • Sportevenementen zijn opgeschort en fitnesscentra gesloten.
 • De scholen zijn gesloten. Openbare kinderspeeltuinen werden afgesloten.
 • Alle winkels zijn gesloten, behalve voedingszaken, supermarkten, apotheken, tabakswinkels en banken.
 • Het is erg druk en soms lang aanschuiven bij de supermarkten, sommige bewoners slaan aan het ‘hamsteren’, hoewel dat nergens voor nodig is.  Lege winkelrekken worden zo goed/snel mogelijk bijgevuld.
 • Restaurants en café’s zijn gesloten.
 • Er is géén sluiting van hotels opgelegd, maar de regering heeft hoteleigenaren wel gevraagd de komende dagen geen nieuwe reserveringen te accepteren. Wel sluiten de bars en restaurants in de hotels.

Deze maatregelen duren in principe vijftien dagen (vanaf 16/03), maar kan door de overheid – indien nodig – verlengd worden.

Bron: https://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2020/03/15/balears-alarma-millon-personas-confinadas/1129767.html

corona ibiza

Lege rekken in de Mercadona van San Antonio

Is de luchthaven van Ibiza afgesloten? Komen er nog vluchten toe en vertrekken er nog vluchten?

De luchthaven is nog operatief, maar er worden enkel nog vluchten uitgevoerd om toeristen naar huis te brengen/bewoners naar Ibiza te brengen (met essentiële reden), maximaal één vlucht per dag (per airline) naar Barcelona/Madrid en idem voor vluchten tussen de eilanden. Privévliegtuigen zijn tijdelijk ook verboden.

Maatschappij Transavia biedt omboeken zonder wijzigingskosten aan voor vluchten tot 23 april. Meer daarover vind je op hun website: https://www.transavia.com/nl-NL/update-coronavirus/

Kunnen we nog reizen naar Ibiza?

Niet-essentiële reizen naar Ibiza zijn niet toegestaan. Enkel Spanjaarden en residenten met essentiële redenen mogen momenteel het eiland nog betreden. Er worden controle’s uitgevoerd bij landing. De Guardia Civil heeft een kantoor in de bagageruimte en ondervraagt elke passagier die aankomt.

Bron: https://www.periodicodeibiza.es/pitiusas/ibiza/2020/03/22/1150659/dame-buena-razon-para-entrar.html?

Wat is het huidige reisadvies voor Ibiza?

De Belgische overheidsdienst Buitenlandse zaken heeft volgend, algemeen) reisadvies:

Bron: https://www.hln.be/reizen/alle-reizen-naar-het-buitenland-worden-afgeraden~a2d1cd3fe/

Nederland verwittigd voor een verhoogd risico en adviseert enkel te reizen wanneer het noodzakelijk is (zie kaart).

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (zie onder) vind je de meest actuele informatie en reisadviezen:

Wat met de zomervakantie?

Daar heeft niemand tot nu toe zicht op. De piek van het virus en de effectiviteit van de verstrengde maatregelen zijn onvoorspelbaar… Als de komende weken de genomen maatregelen strikt worden opgevolgd en er géén nieuwe gevallen bijkomen, is hopelijk alles weer ‘normaal’ tegen de start van hoogseizoen. Fingers crossed!

Hoeveel ziekenhuizen zijn er op Ibiza?

Twee. Het grootste ziekenhuis van Ibiza is dat van Can Misses, een openbaar ziekenhuis met spoeddienst. Daarnaast is er ook nog een privékliniek ‘Policlinica del Rosario’ zij hebben ook een spoeddienst. Beide bevinden zich in Ibiza stad.

HOSPITAL PÚBLICO CAN MISSES
Tel.: +34 971 397 000
Corona, 32-36 – Can Misses
Ibiza stad

HOSPITAL PRIVADO POLICLÍNICA DEL ROSARIO
Tel.: +34 971 301 916
Via Romana
 – biza stad

Het internationale noodnummer is 112. Meer info over dokters, apotheken en ziekenhuizen op Ibiza vind je hier: https://besosdeibiza.com/noodgevallen/

Ik heb een annulatieverzekering, kan ik dan mijn reis annuleren vanwege COVID-19?

Een pandemie wordt doorgaans niet gedekt door een annulatieverzekering, maar dit verschilt van maatschappij tot maatschappij. Check dus de ‘kleine lettertjes’ in je contract of vraag meer info bij je verzekeraar. Meer info vind je hier: https://www.verzekeringen.be/coronavirus

Ziekte wordt uiteraard wél gedekt: als je bv. niet kan reizen omdat je zelf besmet bent.

Meer info?

Ik zal dit artikel regelmatig updaten. Er is ook een facebookgroep met info rond het COVID-10 virus op Ibiza: https://www.facebook.com/groups/134165694668032/

COVID-19 OP IBIZA

De COVID-19 crisis heeft zware gevolgen voor het toerisme, en dus ook voor Ibiza. Er is ontzettend veel nieuws maar helaas ook fake news in omloop dus ik beperk me hier uitsluitend tot feiten en info uit betrouwbare bronnen.

Wil je recente en betrouwbare info, check dan de website’s van Diario de Ibiza en Periodico de Ibiza: dit zijn de enige 2 officiële kranten van Ibiza. Hun website’s worden voortdurend geüpdate en wie surft via Google Chrome kan de artikels rechtstreeks laten vertalen.

Uiteraard kan je ook op de website’s van de Belgische/Nederlandse kranten terecht. Of hier 😉

You may also like

Deze website gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst. Accepteer Lees meer

error: Alert: You are not allowed to copy content, © Besos de Ibiza