Top 10: de beste pizza restaurants op Ibiza

Door Barbara

Pizza por favor! Okay toegegeven, het is géén haute cuisine en al zeker geen Spaans gerecht, maar soms kan je gewoon ongelooflijk veel zin hebben in zo’n overheerlijk stukje pizza. Liefst met dunne, crispy bodem, krokante korst en looooots of cheese on top! En bij voorkeur voorgesneden zodat je gewoon lekker kan ‘happen’ en met je handen eten. Bliss.

I’m a pizzalover maar desondanks eet ik het niet vaak: mijn allerliefste hubby is er niet wild van en ik probeer koolhydraten doorgaans te vermijden. Maar een cheat meal op tijd en stond kan zeker en dus kan je mij een paar keer per jaar ‘betrappen’ met zo’n grote pizzaslice in mijn handen. Als ik ‘zondig’, dan liefst met een tasty, real Italian exemplaar (géén Pizza Hut shizzle) en dus heb ik zo mijn adresjes op Ibiza waar ik naartoe trek voor een artisanale, Italiaanse pizza. En net dié adresjes deel ik hier met jullie.

Buen provecho!

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Locaties

Ik heb uiteraard mijn favoriete pizza restaurants, maar jullie natuurlijk ook: in een oproep op onze facebookpagina deelden jullie talrijk jullie geliefkoosde adresjes. Zo ontstond onderstaande top 10.

Heb jij echter zelf nog een adresje toe te voegen? Opmerkingen of suggesties? Stuur me dan – heel graag zelfs – een berichtje!

  1. Es Verge (Sant Josep)
  2. Es Tanco (San Rafael)
  3. Ausonia (Cala de Bou)
  4. Macao café (Santa Gertrudis)
  5. El Kiosko (Cala de Bou)
  6. Enfarinarte (San Carlos)
  7. La Bufalina (Ibiza stad)
  8. La Vela (Cala Llonga)
  9. Zeno (Santa Gertrudis)
  10. Can Pizza (Sant Jordi)

PS: Volgens the one and only Jon Sa Trinxa eet je de beste pizza van het eiland bij Zeno (nr.9) in Santa Gertrudis.

PS2: Op Formentera is Macondo dan weer een aanrader!

Mijn favoriet

Ausonia, zonder twijfel: hier serveren ze namelijk een goddelijke pizza tartufo, een pizza met parmesaan en truffelcrème! Jahaaaa, je hoort het goed: truffel! Die is werkelijk soooooo delicous, het water loopt me meteen in de mond wanneer ik er aan denk. Met dank aan mijn allerliefste Spaanse vriendin Irene voor de tip! Sindsdien zijn onze ‘pizza en prosecco’-avonden bij Ausonia een vaste ‘traditie’ 😉

Op de tweede plaats verkies ik El Kiosko (heerlijk op een warme zomeravond, ze hebben een geweldige binnentuin) en de derde plaats het immer ‘bruisende’ Es Tanco.

pizza truffel tartufo ibiza
The famous pizza tartufo van Ausonia!

Lees ook deze artikels

Deze website gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst. Accepteer Lees meer